Splošni pogoji
Splošni pogoji

Splošni pogoji Spletne trgovine VOC Trgovina so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in Zakonom o varstvu osebnih podatkov in določajo delovanje Spletne trgovine VOC Trgovina ter urejajo poslovanje med Spletno trgovino VOC Trgovina in kupcem. VOC Trgovina, vse za dom, vrt in gradbeništvo d.o.o., Drofenikova ulica 3, 3230 Šentjur, davčna številka: SI40408108. Več o podjetju dobite na naslednji povezavi. Osnovni podatki o podjetju so dosegljivi na spletni povezavi.Cene

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Navedene cene veljajo le za nakupe v Spletni trgovini VOC Trgovina in se lahko razlikujejo od cen v trgovskem centru VOC Trgovina. VOC Trgovina d.o.o.. si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila. Redne cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V primeru, da je podatek o ceni napačen oziroma v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogoči odstop od nakupa, hkrati pa se trudi poiskati rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.Naročila

- Po oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli obvestilo "Novo naročilo", s katerim potrjujemo prejem naročila v čakalno vrsto. Običajno prejmete elektronsko obvestilo v 5 minutah, lahko pa se to časovno podaljša zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev.
- VOC trgovina si pridržuje pravico do zavrnitve naročila v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja pravilne dobave vas lahko pokličemo na telefonsko številko, ki ste jo vnesli v področje "Moj račun" oz. ob oddaji naročila.
- Blago bomo pripravili v dogovorjenem roku in poslali na vaš naslov. O tem boste tudi obveščeni, na elektronski naslov vam bomo poslali obvestilo "Pošiljka iz Spletne trgovine VOC Trgovina je bila oddana dostavni službi". V primeru, da ste naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov.

V kolikor potrebujete pomoč pri oddaji naročila nas lahko pokličete na telefon: 031 302 808 ali pošljete e-sporočilo na naslov voc.trgovina@gmail.com.
Naročilo lahko oddate 24 ur na dan vse dni v tednu.Preklic naročila

Prejeta naročila preko spleta lahko brez dodatnih stroškov prekličete do prejema elektronskega sporočila "Pošiljka oddana dostavni službi". Obvestilo o preklicu naročila je možno po elektronski pošti voc.trgovina@gmail.com. V zadevo elektronskega sporočila navedite "Preklic naročila", v sporočilu pa navedite ime in priimek potrošnika, naslov potrošnika ter številko naročila.


Načini plačila

Po povzetju
Kupnino za naročeni izdelek plačate dostavljavcu ob prevzemu v gotovini.

Po predračunu

Postopek nakupa je enak, kot za ostale izdelke. Na blagajni v zavihku "Način plačila" označite "Po predračunu". V svoj elektronski predal boste prejeli podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenco oziroma sklic in namen plačila. V tem primeru boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec) na banki, pošti ali preko svoje spletne banke (Klik, Bank@Net, Abanet, Banka IN, Link, Addiko EBank…).
Po opravljenem plačilu nam lahko zaradi hitrejše obravnave naročila na voc.trgovina@gmail.com pošljete potrdilo o plačilu. Prejeti predračun je potrebno poravnati najkasneje v 5 delovnih dneh, v nasprotnem bomo naročilo preklicali.Izdaja računa

Pri poslovanju preko spleta bomo izdali račun ob pošiljanju blaga kupcu oziroma ko bo blago odpremljeno. Za spletne nakupe trenutno ne izdajamo e-računov. V kolikor za nakup blaga potrebujete e-račun, nam pošljite povpraševanje na voc.trgovina@gmail.com in pripravili vam bomo individualno ponudbo.Dostava

V Spletni trgovini VOC Trgovina stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga na območju Republike Slovenije. Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije. Dostava naročenega blaga se izvede v roku, ki je naveden na spletni strani samega izdelka, pod statusom zaloge izdelka »Na zalogi«. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato vas prosimo za razumevanje. V primeru, da naročila zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo dostaviti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov.
V Spletni trgovini VOC Trgovina želimo ugoditi vsem kupcem, zato kupljeno blago dostavimo kamorkoli v Sloveniji. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije.
Dostava se običajno vrši do vrat objekta. Vnos v stanovanje ali odvoz blaga ne izvajamo.

Stroški dostave bodo obračunani po ceniku Pošte Slovenije in bodo navedeni v ponudbi oziroma predračunu, ki vam ga bomo poslaliPravica do odstopa od pogodbe

V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko uredite preko e-pošte z nedvoumno izjavo, ki jo lahko pošljete na e-pošti naslov voc.trgovina@gmail.com ali z nedvoumno ustno izjavo preko telefona 03/62 02 240 od ponedeljka do petka od 7.00 do 19.00 ure. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Prejeto kupnino vam vrnemo z enakim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili ob nakupu, razen če niste izrecno zahtevali uporabo drugega plačilnega sredstva in če zaradi tega ne nosite nobenih drugih stroškov. Pravico do vračila kupnine imate, ko naša družba prevzame blago ali do predložitve dokazila, da ste nam izdelek poslali. 14-dnevni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago.
Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopate, morate blago vrniti v Trgovski center VOC Trgovina ali poslati na naslov VOC Trgovina d.o.o.a, Drofenikova ulica 3, 3230 Šentjur v 14 dneh po poslanem obvestilu ali izjavi,da odstopate od pogodbe. Blago morate vrniti skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in računom. V primeru vračila blaga vam bomo kupnino vrnili takoj, ko bo to mogoče.
Pravica do odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od pogodbe. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Naša želja je, da postopek od odstopa pogodbe poteka brez zapletov, zato smo pripravili kratek seznam na kaj je potrebno biti najbolj pozoren pri spletnem nakupu:
- embalažo previdno odprite in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste popolnoma prepričani, da je izdelek ustrezen. Ob vrnitvi artikla predlagamo, da izdelek vrnete v originalni nepoškodovani embalaži v izogib zmanjšanju vračila kupnine,
- z artikli, ki ste jih prejeli rokujte previdno saj lahko pride do poškodb in prask, predvsem pri bolj občutljivih artiklih, ki imajo lakirane površine (ohišja aparatov,…),
- zaščitno folijo odstranite pazljivo,
- ativacija in registracija programske opreme v naprave ne sme biti opravljena ob vračilu blaga,
- vidne sledi uporabe ali montaže izdelka kot so prah, dlake, praske, madeži, umazanija,… niso primerne za odstop od pogodbe, ker so higiensko oporečne.

Odstop od pogodbe oziroma vračila blaga ne velja za primere:
- blago po naročilu,
- blago, ki je vrnjeno neločljivo in pomešano z drugimi predmeti,
- blago, ki je stvar osebne nege kot so brivniki, oblikovalci brade, dodatki za britje, strižniki nosnih/ušesnih dlačic, prirezovalnike dlačic, depilatorji, zobne ščetke, dodatki za zobne ščetke,…,
- blago je pokvarljivo ali mu poteče rok trajanja.

V primeru reklamacij, napačnih ali razbitih izdelkov
- vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte voc.trgovina@gmail.com ali preko telefona na 03/62 02 240 od ponedeljka do petka od 7.00 do 19.00 ure,
- zraven izdelka obvezno predložite kopijo originalnega računa in izdelek mora biti v originalni nepoškodovani embalaži ter neuporabljen.

Na vašo željo vam lahko blago zamenjamo za drugo ali pa vam vrnemo kupnino.Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu, računu ali oglaševalskem sporočilu. Dobavitelj izdelka jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili. Garancijski rok začne teči z dnem prevzema blaga s strani kupca. Garancija velja na območju Republike Slovenije.

Čas, v katerem dobavitelj kupcu zagotavlja proti plačilu popravilo, vzdrževanje blaga, nadomestne dele in priklopne aparate je vsaj 3 leta po preteku garancijskega roka.

Popravila na domu zaradi zahtevnosti in neprenosljivosti sodobne servisne opreme ter razpoložljivosti rezervnih delov niso mogoča (razen bele tehnike).

Prodajalec ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako tudi ne more odločati o zamenjavi izdelka v okvari brez mnenja pooblaščenega servisa.

Kdaj garancija ne velja?
- če potrošnik ni ravnal po navodilih za uporabo izdelka,
- če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba,
- v kolikor je izdelek mehansko poškodovan,
- če je okvara nastala zaradi razlitja baterije,
- če je okvaro povzročilo izredno nihanje omrežne napetosti ali višja sila.Reklamacije/stvarne napake

V VOC Trgovini se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času in v obojestransko zadovoljstvo, vsekakor pa skladno z zakonsko veljavnimi določili. Izdelke lahko reklamirate v prodajnem centru VOC Trgovina.

Stvarne napake
V skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov je napaka stvarna v primeru:
- če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
- če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
- če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
- če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelkov se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnosti blaga s strani dobavitelja ali VOC Trgovine, d.o.o.

Uveljavljanje stvarnih napak
Stvarno napako lahko uveljavljate z obvestilom na elektronski naslov voc.trgovina@gmail.com ali osebno v trgovskem centru VOC Trgovina. Potrošnik ima pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. Za stvarne napake na izdelkih, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti od izročitve, ne odgovarjamo.
Po ustreznem obvestilu in omogočenem pregledu izdelka bomo bodisi:
- odpravili napako na izdelku,
- povrnili del plačanega zneska v sorazmerju z napako,
- izdelek z napako zamenjali z novim brezhibnim izdelkom,
- povrnili celotni plačani znesek.

V kolikor obstoj napake na izdelku ni sporen, vam bomo čimprej, vendar najkasneje v roku osmih dni ugodili. V primeru spora glede obstoja napake pa vam bomo najkasneje v osmih dneh pisno odgovorili.Varovanje osebnih podatkov

VOC Trgovina, d.o.o. (upravljavec osebnih podatkov) obdeluje sledeče osebne podatke posameznika pridobljene preko Spletne trgovine VOC Trgovina:
- podatki za registracijo za spletno nakupovanje: ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, IP naslov, geslo v kriptirani obliki, datum zadnje prijave, datum kreiranja računa,
- podatki ob spletnem nakupu: ime in priimek, naslov (pošta, kraj), telefonska številka, način plačila, način dostave, izdelki, ki jih je posameznik kupil, morebitni drugi podatki, ki bi bili potrebni za sklenitev pogodbe oziroma izvedbo naročila,
- podatki kupca v zvezi s spletnim nakupom - morebitne pritožbe, reklamacije, uveljavljanje garancijskih in drugih zahtevkov: ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, podatki o času in vsebini in načinu reševanja teh zahtevkov, podatki o času nakupa, vsebini zahtevka, komunikaciji s stranko, rešitvi zahteve in drugi podatki, ki so potrebni za rešitev pritožbe, reklamacije oziroma drugih zahtevkov, ki jih uveljavlja kupec.

Osebni podatki zbrani za namen izvedbe spletnega nakupa se obdelujejo na pravnem temelju pogodbe, oziroma dogovora (člen 6/I točka b Uredbe EU 2016/679). Faza registracije za spletno nakupovanje lahko sloni tudi na privolitvi (člen 6/I točka a Uredbe EU 2016/679), če posameznik po registraciji ne opravi tudi nakupa.

Skladno z določilom 158/II ZEKom-1 bomo spletnim kupcem ne elektronski naslov, ki so nam ga zaupali ob spletnem nakupu, posredovali e-novice (obvestila o splošnih akcijah, priložnostnih ponudbah, zanimivih vsebinah in novostih), v kolikor spletni kupec v naprej ne bi vnaprej odklonil prejemanja e-novic.


Osebne podatke bomo obdelovali zgolj za namene, za katerega so bili zbrani. Osebni podatki zbrani na podlagi privolitve (soglasja) se bodo obdelovali do preklica vaše privolitve. Ostale pridobljene osebne podatke pa bomo hranili do poteka zastaralnih rokov, v okviru katerih lahko ena ali druga stran uveljavljata zahtevke izvirajoče iz sklenjenega posla.

Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetja VOC Trgovina, d.o.o. in njenih obdelovalcev osebnih podatkov, ki jih bodo obdelovali izključno v imenu in za račun VOC Trgovine. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in nacionalno zakonodajo.Ukinitev registracije

Če želite ukiniti vašo registracijo v "Mojem računu", to sporočite na elektronski naslov voc.trgovina@gmail.com. Za preverjanje pristnosti podatkov, vas bomo kontaktirali in vam dokončno potrdili ukinitev vaše registracije. Zahtevek za ukinitev registracije mora biti poslan z elektronskega naslova, s katerim je bil uporabniški račun odprt. V roku 15 dni od prejema vaše zahteve za ukinitev registracije, bomo zbrisali vaše osebne podatke in vas o tem tudi obvestili.Odjava od e-novic

Odjava iz seznama prejemnikov e-novic je možna kadarkoli preko elektronske pošte voc.trgovina@gmail.com. Odjavite se lahko tudi s klikom na odjavno povezavo v katerihkoli od prejetih eNovic. Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je mogoče, da boste v 15 dneh od datuma vaše odjave še prejeli našo e-pošto, v primeru, da je bila e-pošta že poslana oziroma v fazi pošiljanja. V tem primeru se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.Odveza odgovornosti

VOC Trgovina, d.o.o., zagotavlja kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani, vendar ne prevzema nobenih garancij o njeni ažurnosti in/ali natančnosti. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.
VOC Trgovina, d.o.o., ali katerakoli izmed drugih pravnih ali fizičnih oseb, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi Spletne trgovine VOC trgovina, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh Spletne trgovine VOC trgovina ali za kakršnekoli tehnične napake. Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v Spletni trgovini VOC Trgovina. V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala v Spletni trgovini VOC Trgovina. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka. Dekorativni material v slikah ni vključen v ceno. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe na naše stroške.
VOC Trgovina si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko Spletne trgovine VOC trgovina kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.Pritožbe in spori

VOC Trgovina, d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in zagotavlja učinkovito obravnavo pritožb. V primeru težav nas pokličite na telefonsko številko 03/62 02 240, pošljite elektronsko sporočilo na info@voc-trgovina.si ali nam pišite na naslov VOC Trgovina d.o.o., Drofenikova ulica 3, 3230 Šentjur. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Na podlagi Uredbe 524/2013/EU je bila ustanovljena enotna vstopna točka za reševanje sporov, ki izvirajo iz spletne prodaje. S klikom na povezavo boste preusmerjeni na platformo https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL. Za dodatno pomoč se lahko obrnete na Nacionalno kontaktno točko - Slovenija. Podatki so navedeni na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.complaints.odrList.
V primeru, da kupec/potrošnik ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe lahko v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov (v nadaljevanju: ZlsRPS) vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja konkretnega potrošniškega spora pri Evropskem centru za reševanje sporov (v nadaljevanju: ECDR), mat.št. 6108890000, s sedežem v Ljubljani, Tomšičeva ulica 6, ki ga ponudnik priznava kot pristojnega izvajalca za reševanje potrošniških sporov.

X